Sunday, January 14, 2018

Jom follow instashop @tudungscarf


              Assalamualaikum / Alhamdulillah. Hye huhu, lama dah rasa tak update blog saya yang comel ni sebab warna biru. Walaupun lama tak update, sayang nak delete blog ni sebab fav colour :*. Okay, saya bukan nak review ke apa ke cuma saja nak post pasal my instashop yang saya create since habis SPM until now. Bulan February ni genap 2 tahun igshop ni di create. Walaupun dah nak 2 years dah di create tapi baru setahun aktif atas sebab sebab tertentu. Dah berapa kali dah tukar nama igshop ni then tetiba lekat dengan nama  @tudungscarf ni haaaaa. Tapi In Shaa Allah ada rezeki saya akan rebranding lagi huhu. Doakan saya. 

                Nama igshop ni pun rasa dah sesuai sangat dan rasanya mesti orang boleh agak saya jual ape kan? huhu. Semestinya tudung. Ada pelbagai jenis tudung bawal dengan material berbeza dan ofkos saya dah ada semua bawal yang saya jual ni even as a dropship. Btw, shawl pun ada tau. Tudung bawal sarung terus pun ada. Bawal corak pun ada. Kalau nak tahu lebih lanjut boleh lah follow insta shop tudungscarf :) Bawal yang ada dekat insta shop ni semuanya senang dibentuk, tidak jarang if lipat dua dan labuh menutupi dada. Sebab saya jual semuanya bidang 50, 55 dan 60. Kalau sudi meh follow reramai insta shop tudungscarf :)


sincerely,
dearfasihah

Saturday, September 17, 2016

#Sahabatsejati ♥

Roomates😎


Sek sek kita dalam lecture😋

Girl friends😘

First friends in KMPh💖


Ku biar kalam berbicara
Menghurai maksudnya di jiwa
Agar mudah ku mengerti
Segala yang terjadi
Sudah suratan Ilahi

Ku biarkan pena menulis
Meluahkan hasrat di hati
Moga terubat segala
Keresahan di jiwa
Tak pernah ku ingini

Aku telah pun sedaya
Tak melukai hatimu
Mungkin sudah suratan hidupku
Kasih yang lama terjalin
Berderai bagaikan kaca
Oh teman, maafkanlah diriku

C/O :
Oh Tuhan
Tunjukkan ku jalan
Untuk menempuhi dugaan ini
Teman, maafkan jika ku melukaimu
Moga ikatan ukhwah yang dibina
Ke akhirnya

Aku tidak kan berdaya
Menahan hibanya rasa
Kau pergi meninggalkan diriku
Redhalah apa terjadi
Usahlah kau kesali
Mungkin ada rahmat yang tersembunyi


friends ft cousin🗃

Classmates📗

Team volleyball 💪

Girls batch98, SMK Muadzam Shah😍

The real reunion is when one of yr friends get married👰

10 years and still counting😋

Friday, June 3, 2016

#Ceritahati ♥


Semalam yang telah pergi
Menghilang tanpa jejak
Membawa bersama cereka
Duka dan ketawa

Dan kini ku mencari
Kalau masih ada kesan
Yang terus tersisa di dada
Pantai permainan

Jalanan yang panjang 
Bersimpang haluan
Bagai pentas luahan rasa
Tiada sempadan

Pada awan biru ku melakar kata-kata
Pada langit cerah ku panah semua cerita
Dengarlah mentari suara hatiku menyanyi
Bertebangan jiwa merentasi pelangi

Gerimis menitis gugur membasahi bumi 
Bagai menangisi sebuah cerita hati
Andai kau fahami semua hikayat pendeta
Seribu tahun kau pasti bisa setia ke alam syurga

Mungkin ada esok
tuk ku ukirkan kalimah
Menjadi arca pembuktian
Pengabdian cinta.

Lirik dipetik from : Lagu ceritahati by Hafiz Hamidun♥

    **Terlalu banyak cerita hati yang ingin diluahkan tapi apakan daya, aku hanya mampu simpan di dalam hati ini dan tidak mampu berkata apa apa. Pelbagai kisah suka duka tawa gembira yang kalau diungkapkan tiada siapa yang mengerti😊 #sedikitcoretanceritahatifasihah

Psst : Kita teringin nak baca buku ceritahati by Hafiz Hamidun. Ada sesiapa nak belikan untuk kita tak? Hiks 😝